3. Tillvägagångssätt

Nedanstående uppdaterat 11 maj 2012.

Mailen/sms:en skrivs nästan alltid på engelska. Skulle det vara skrivet på svenska, så poängteras det dock att de gärna vill ha svar på engelska.

De flesta bedragare jag skriver om i den här bloggen påstår sig oftast jobba som ”marine engineer” på en båt. Båten befinner sig inte sällan i Bermuda, men i maj 2012 var de på väg mot Kina…

Trots att personen inte kan komma och titta på det du har till salu, så är han/hon ändå väldigt intresserad och ofta mycket intensiv i sin kontakt. Svar på mail kommer fort och säljaren upplever ofta hela förloppet som forcerat.

Personen pratar inte sällan om det du har till salu som ”the item” i stället för bilen eller soffan eller vad det nu är du har till salu. Detta indikerar att de skickar samma mail till många personer, oavsett vad de har till salu.

Han/hon ber ibland om närmare beskrivning av det du har till salu, men påstår sig alltid vara nöjd med varans skick även om du påtalar att det finns brister.

Personen säger att hon/han, tack vare att hen befinner sig på en båt, inte har tillgång till sin bank. Av någon anledning har hen dock tillgång till PayPal och vill därför att affären görs upp via denna betaltjänst. Personen berättar gärna hur lätt det är att starta ett PayPal-konto ifall du inte redan har ett.

Ibland sägs det att det du har till salu ska hämtas upp av personens ”shipping company”, andra gånger ombeds du ordna med frakt av varan till det land, som personen säger sig komma från (oftast UK).

Bedrägeriet i sig går ut på att du, trots att det är du som säljer en vara, ska betala pengar. Ibland sägs det att den summa du betalar ska vara till för frakten av det du har till salu, på något sätt. Andra gånger sägs det att personen satt in pengar på ditt PayPal-konto, men för att du ska få tillgång till dem, så måste du betala ett belopp till en person via Western Union. Om du betalar de begärda pengarna, så är bedrägeriet fullbordat. Ingen kommer att hämta det du har till salu och du kommer inte att få några pengar.

De gånger personen påstår sig ha satt in pengar på ditt PayPal-konto, så får du också ett bekräftelsemail, till synes från PayPal, som verifierar uppgiften. Detta är dock INTE från PayPal, det är ett bedrägerimail från en falsk mailadress.

Kommentar från hjälpsam bloggläsare:
Det bästa ni kan göra är att svara och tråka honom med llite svar fram och tillbaka. Paypalkonto behöver ni inte skaffa. säg bara att ni inte har ett så får ni instruktioner hur. Skicka sen en påhittad mailadress som referens till ett Paypalkonto (han varken kan eller kommer att kolla eller sätta in pengar). Så småningom kommer ett mail om att det var probelm med överföringen och ett mail kommer från ”Paypal” haha… om att de vill ha en adminavgift. Det är det som är hela grejen med scammet. Tråka honom, spela dumma, lämna bara fejkade utgifter och framförallt, BETALA ALDRIG!! På så vis ger man skitarslet lite jobb i onödan.

Annonser

89 thoughts on “3. Tillvägagångssätt

 1. Hej!
  Vill bara tacka för en bra sida. Tack vare er kunde jag snabbt avsluta mailkontakten med
  sebastianmerye@googl​email.com som skulle köpa min säng. Ha ha
  Tack än en gång!

   • Hej! Har precis fått ett mejl av honom Sebastian Merye att han vill köpa min soffgrupp och han vill betala mer än det står i annonsen! Så klart befinner han sig på båten vid Bermuda … Tyckte det hela var skumt, så jag gogglade honom och hittade din sida! Tack för den! Ska kanske jävlas lite med honom och be honom att föra över pengarna på mitt konto istället, så klart får han ett fejkat kontonummer 🙂

  • I would also like to thank you so much for this site!
   But apparently, they are learning, too. The first mail I received from ”Eva Nordberg” two days ago was written in very poor German, asking for a reply in English and ”more pictures and information regarding the condition”. Now that you mention it, she never named the item she was referring to, namely my bike. The second mail from today came with the exact wording given in your blog (marine engineer from UK, currently on a ship cruising the Bermudas etc.). Well, I told her the bike is sold.
   Thanks again!

 2. Hej.
  Jag har också drabbats av sebastian merye, Han ville köpa möbler av mig via annons på blocket, och han seglade också på ett fartyg i Bermudas. Han ville betala via PayPal, men jag hade inget konto där så jag öppnade ett på hans inrådan ( dumt va ? ) men mailen fortsatte och han skickade precis som jag sett andra talat om .Sedan kom breven om att han satt in pengar, bekräftelse från PayPal och sedan hur jag skulle betala via western union bank till någon person där som skulle ordna med transport via hans Shipping Agent. Jag har givetvis inte betalat in några av mina egna pengar för att det totala beloppet som han sa fanns reserverat skulle komma in på mitt konto när jag betalt.Jag har istället vidarebefordrat alla mailen till spoof@paypal.com som då har reagerat och sagt att han måste vara en bedragare. jag avvaktar de sista svaren från dom nu, och kommer efter det att skicka ett avslutsmail till denne sebastian merye, om att vi har checkat upp honom och bedömt honom som en oseriör person som man inte skall ha affärer med.

 3. har också blivit lurad av merye han var intresserad av en motor jag sålde på blocket en grej jag reagerade på var att han skrev på engelska men hade använt åä en gång då han skrev trädgårdsmaskiner men han fortsatte med mejlen och jag hade ett paypal konto redan och kollade hans mejl och märkte att han luras. och jag är 13 år och han försökte lura mig 😦

 4. Möbler satt till salu på Blocket lördag 23 juni kl. 1800. Kl. 2000 Mail från Marie Klein om de fortfarende var till salu. Blev lite förvånad . 2 timmer till att sälja hela huset och alla saker?
  Mail adress var från mariekl04@googlemail.com, MEN den var SKICKAT från mariekl006+ygaf@gmail.com , från IP adress 130.241.17.238 som tilhörer Göteborgs Universitetet
  Så där finns denna personen på samma tid som hun säger att hun seglar på Bermuda.
  Finns där en IT kunnig som kan leta vidare på GU? annars vil jag kontakta GU på telefon, om bedrag från GU datorer.. Har just fått 2 nya mails om priset på mina saker. Beklager om där fins stavfel, Har inte varit så länge i Sverig

  • Din svenska är bra! Gissar att du kommer från något av våra grannländer, vilket förmodligen underlättar språket? 🙂

   Mycket intressant att höra att adressen finns på GU! Polisen kan nämligen inte göra något åt dessa bedrägerier så länge ”köparen” inte är i Sverige. Jag funderar om det kommer i en annan dager (blir annorlunda) om man vet att ip:n finns i Sverige?! Eller kan det vara så att GU har datorer i andra länder?

   Hur som helst är de säkert intresserade av att få kännedom om att det ev bedrivs olaglig verksamhet från deras datorer! Kontakta dem gärna och hör hemskt gärna av dig hit till bloggen och tala om vad du får för bemötande av dem. 🙂

   Jag lägger till den andra mailadressen du nämner, eftersom den är ny för mig. Tack för hjälpen! 🙂

 5. Underbar sida! ”Magnus Coleman” har hört av sig till mig också på en annons från Blocket.se.
  Tackar verkligen för hjälpen och denna sida. Nu ska man dryga sig…

 6. Jag skulle sälja ett 50 tals soffbord. Intressent Magnus Coleman som skrivrer på engelska. Säger sig vara mycket intersserad…… Händelsförloppet som ovan. Ber mig skaffa PayPal konto. I nästa mail får jag uppgift om att han satt in en större summa än den jag begärt samt att jag ska vidarebefordra till andra… Jag drog,”öronen år mig”. Har nu meddelat Magnus att det är något konstigt och att jag inte tänker betala vidare till andra, inte heller lämna ifrån mig möbeln innan pengar finn på kontot. Bad honom höra av sig om han var verkligt seriös. Och isåfall skulle han även förstå min skepsis.

  Nu har jag hittat denna sida. Magnus kommer definitivt inte höra av sig.

 7. Hej,

  Tack för upplysningen!

  Mr Magnus Coleman har försökt få köpa ett bord och fyra stolar av oss också. Förfaringssätt exakt enligt ovan. Priset var 2000 sek och han skulle ha fört över 6350 sek till paypal (finns dock inte på mitt saldo) och ville att vi skulle betala hans forwarding agent (Peter Seaman) 4000 sek via western union. Lycka till Magnus!

  //A och E

  • René Larsen skickade oss ett sms för att han var intresserad av vår bil och att vi skulle svara till hans email address renedkk@hotmail.dk. Vi gjorde som han sa: startade ett Paypal konto och skickade pengar till en transport agent på ett konto i Malaysia. Det kändes alltid fel men vi hade Paypal mail! Och jag hade ställt frågor till Paypal och fått bra svar (tyvärr använde jag länken i mailet som var feijk!) Pengarna överfördes (Express way of course). Men killen ringde min man och vi såg att numret var 0060 (Malaysia) och han hade skrivit till oss att han befann sig i Bosnien!!! Jag skickade vidare alla Paypals mail till spoof@paypal som jag hittade på google. Efter några minuter kom beskedet ”Ni blev lurad”. Min man ringde banken direkt. Pengarna var redan i Malaysia men vår bank lyckades få pengarna tillbacka. Sedan dess har vi gjort en polisanmälan, vidarebefordrat alla mail till Paypal, och anmäld hans email address till abuse@hotmail.com. Han fortsätter skicka email för att få mer pengar men han har bytt emailaddress till renedkk2012@hotmail.dk. Jag ville bara berätta vad vi har varit med oh hur dum man känner sig. Vi har agerat och hoppas att polisen/paypal eller hotmail hittar en lösning för att stoppa dessa människör!!!

  • Hej,

   Hur fick du veta IP-adressen?
   Min sambo har nämligen råkat ut för samma sak. Jag vill gärna spåra honom och ge honom pengarna personligen 😉

   • Googla ip-sökning eller ip-spårning eller något liknande. Du kommer få träffar på flera olika sökmotorer, som kan ge olika exakt info om ip-adressen. Dock handlar det om stad, inte exakt adress och ännu mindre en person. Vill man ha så exakt info vet jag inte hur man gör…

 8. Jag tänkte att det var samma person bara. Göteborg vet jag inget om således. Snubben ville köpa min båt men när jag svarade att han inte lagt något bud på soffan skrev han som svara att han var nöjd med möbelns skick 🙂
  Nu fick jag en anmodan att bekräfta paypalkontot till en av mina andra mailadresser. Det var lite märkligt.

  • Hahaha, ja det är ju lite märkligt att inte reagera på båt – soffa! 😉 Har hört flera exempel av samma art. Det är uppenbart att de inte vet vad de påstått sig vara intresserade av att köpa…

 9. Hej!
  Tack för din sida! jag e så tacksam att jag kollade upp på google innan jag gjorde något. Man blir så jävla förbannad på dessa idioter! Och tack för att du har lagt ner så mycket tid på att skapa en hemsida just för detta. Jag blev kontaktad exakt på de sätt ni beskriver här av en ”Maria Keam” jag tycket väll att allt kändes lite skumt. Nu är dom iaf blockade från min mail. Noterade också att när dom skickar PayPal bekräftelsen så hamnar den i skräppost hmm…

  Tack!

 10. Hej,
  Jag har min båt till salu och har fått två SMS med olika mailadresser som man vill att jag skall kontakta. Jag har dock blivit misstänksam och inte agerat.
  Det första var på engelska från justin.gork som ville att jag mailade ett svar till tati_juan1@hotamil.com . Det var undertecknat med Tatiana Juan.
  Det andra SMS:et kom idag från stp112192 där någon sa att ”Jag vill köpa din båt. Svara på engelska till paulsonstefan@gmail.com . Han skrev SMS på svenska men ville ha svar på engelska. Jag googlade på mailadressen och fick fram din sida. Tack! Du gör ett jättebra jobb.
  Anita

 11. även härifrån vill jag skicka dig en tack för denna sida – Maria Keam hette våran tant.
  Innan vi skulle avsluta googlade vi på namnet och så hamnade vi på denna sidan, stor tack!

 12. Tack för din blogg som bekräftade att en viss Marie Klein är en bluff. Kul att hen försökte blåsa mig på en annons med prylar värda max ett par hundralappar. Tyckte det lät konstigt direkt men blev ganska övertygad det var en scam när hen började babbla om Paypal och Shipping Agents… 🙂

 13. Har just en konversation pågång med ”Marie Klein” som säger, just det, att hen är marine engineer och för tillfället seglar i Bermudas men vill absolut köpa mitt bord på Blocket, oavsett skick …. Turligt nog upptäckte jag den här sidan!

 14. Tackar ödmjukast för initiativet till denna site! Även jag har råkat ut för Marie Klein (mariekl04@googlemail.com) de senaste dagarna. Hon undrar just nu varför jag inte har hört av mig och ber mig att utföra överföringen av 4000kr via Western Union snarast.

  Hur tycker Ni att jag skall agera på bästa sätt:
  – strunta helt i att svara på hennes mail?
  – Svara att jag vet att det är en Scam det rör sig om?
  – Skicka henne länken till denna sida?
  – …?

  Tror ni att det finns en risk att någon ringer och uppträder hotfullt eller liknande?

  Återigen ett stort Tack!
  /M

  • Tack själv. Du behöver inte vara rädd att någon kommer kontakta dig på ett hotfullt sätt. Jag har hittills inte hört att någon fått svar över huvud taget efter att ha skickat mail om att de vet att ”köparen” är en bluff. Så det blir min rekommendation, att skicka ett mail där du skriver att du förstått att affären är bluff och att du inte tänker gå vidare. 🙂

   • Nej jag tror definitivt inte de här personerna någonsin bryr sig om att kontakta någon efter att dom är avslöjade. De är antagligen en lite grupp som jobbar med ca 30-50 ”presumtiva offer”i pipelinen samtidigt. Där av de slarviga mailen. Så fort dom tappat någon går de bara vidare. De har många järn i elden samtidigt vilket krävs för att titt som tätt få någon att gå i fällan.

 15. Kanonsida! Bra att ni finns. Jag håller på att maila fram och tillbaka med Daniel Lawson. Det är riktigt kul. Hoppas han fortsätter ett tag till så man får sig ytterligare ett par goda skratt.

  Jag blev scammad i oktober av en svensk kille vid namn Atilla Bursell. Han kan kalla sig Björn Bursell också. Han är känd hos polisen och har scammat många personer, speciellt på blocket. De har fått fast honom nu, och han är inkallad till förhör i Karlskrona där han bor. Jag blev idag polisförhörd via telefon i ärendet, så jag kanske, kanske får tillbaka mina pengar så småningom.

 16. Haha

  Marie Klein har varit i farten igen på blocket. Hon har hunnit med att ta en civilingenjörsexamen, solar på en båt i bermuda, och gör reklam för paypal på nätet. Så med andra ord, avbryt all kontakt om ni får meddelande från ett mail med det namnet.
  Tack till info på denna sida som gjorde att jag inte ödsla allt för mycket tid på svinet.

  Mvh

 17. Mrs Isabella HARRY
  92 Isabella Street,
  London SE1 8DA,
  United Kingdom.

  tack för en bra sida… jag var nära att överföra 4000 till western union… för att batala till en agentfirma… dem skrev också att dem jobbade på en båt… shit att man blev nästan lurad…

 18. Jag vill varna för en viss Mary Havlik eller kanske Mrs I Seum som ville köpa
  min kamera på blocket. Samma tillvägagångssätt som övriga insändare!

 19. Hittade denna tråd efter att ha insett att en befragare nog var intresserad av min blocket annons. Trots att jag i mitt andra mail skrev att jag inte skickade utan bara sålde personligen var han så väldigt intresserad av min dator. Så jag googlade Daniel Lawson som så gärna vill köpa min trasiga dator trots att han befinner sig på ett skepp:-) och hittade denna sida. Mail adress till Daniel Lawson ,dlaw001@hotmail.com.

 20. Jag misstänker att Leena Kate inte heller är speciellt seriös. På engelska undrar hon om åldern på min ”möbel”. Det är en soffa och jag har i annonsen skrivit hur gammal den är… tillvägagångssättet verkar vara samma som ni beskriver. Hon ber mig svara henne på leena.kate101@gmail.com. Som avsändare står det: dac808183

 21. De är dessutom väldigt snabba! Jag fick sms redan tidig tidig morgon om intresse då jag satte ut annons sen kväll dagen innan….hur orkar dom hålla på….sköt i att svåra är det bästa.

 22. Har råkat ut för ganska exakt vad som beskrivs i den här texten i mitten på förra året (2012) Fy satan va jag har bråkat med både honom och PayPal, varit i kontakt med konsumentverket och till och med polisen, men ingen kan göra någonting. Hade ju varit glad om jag hade sett den här sidan typ ett år tidigare. Från och med nu kommer jag söka på varenda mejladress på google, precis som jag gjorde nu och slank in på den här sidan.

 23. Hej. har råkat ut för detta precis. Det var från en Olivia Theo, som var Marine engineer och på en bår i Bermuda…. och gällde en annons på ett Bord på Blocket. Jag hann faktiskt sätta upp ett PayPal-konto och skickat uppgifterna. Men fick sedan en dålig känsla i magen och googlade och hittade detta. Tack! Jag har inte hört något mer så ännu inga bekräftelsemail eller andra begärna om att göra några betalningar. Men jag har väl inte redan genom att ha skickat mina PayPal-uppgifter rikserat något eller? Om jag hör något mer skall jag också jävlas lite, eller förmodligen bara ignorera.
  F

  • Japp Olivia Theo har jag också haft en omgång med i går 5:Maj. Jag har postat hela våran korrespondans på den här sidan i kommentarsfältet under en annan flik. Jag googlade namnet och hittade den här sidan.

    • jone latham (jonelatham00@gmail.com) använder sig utav samma tillvägagångssätt som beskrivits och kontaktar med såväl mejl som sms. Jag har även fått mail från ngn shipping agency om att de förväntar sig få betalt för att skicka varan och kvitto till paypal så att pengarna kan sättas in på mitt konto. Även flertalet mejl från paypal där de slutligen hotar mig med legal actions med interpol om jag inte för över innom 24 h. fick kalla fötter och hittade den här sidan som bekräftade mina misstankar att det var skumt, tack!

     • Hej! Jag kontaktade Paypal, eftersom jag fick mejl från samme snubbe, Jones Latham. Men det är ett fejkat Paypal-mejl, det fick jag bekräftat när jag kontaktade Paypal. Latham ville att jag skulle pröjsa 3 000 kr åt nåt fraktbolag. Han sade sig bo i Wisconsin.

  • Mailet:

   Hi, how I wish I could come and inspect and test drive this Vehicles but currently I am working away from the Country. I am a Marine Engineer and I am on a Ship right now in Bahamas. so I will be buying the Vehicles without seeing them, I hope they are as you described in the Advert, Due to the distance as me being in Bahamas presently, I will arrange the pick-up of the Vehicles with a Private Courier Service, I need you to provide the following details so that I can proceed with the Payment…

   PayPal Email Address :
   Your Mobile Number :
   Price is OK.

   You will have to DE-register the vehicles and remove your plates so that there wouldn’t be any problems with the ownership change or I may send my passport with the courier and you can do the change of ownership at the post shop, Does the car require any work at all ?

   Cheers

 24. My shipping agent will come for the pick after you must have send the
  excess fee of 4 000sek to the pickup agent through Western Union Money
  Transfer, I made an extra payment of 4 000sek and i am sure you
  noticed that . I will need you to send the excess fund to my pick up
  agent Headquarters where they normally confirm any commission payment
  via western union money transfer(this can be done online by login-in
  to http://www.westernunion.se using credit card or by find the western union
  nearest agent location, as they usually have a western union agent
  there). Here is my pick up agent Headquarter info needed to send the
  money through Western Union.

  NAME: Godwin Arinze
  Address: 50 Plumstead High Street
  London, SE18 1SA
  United Kingdom

  The reason I want you to help me pay the pick up agent is because the
  pick up agent company only accept western union as there payment
  method and right now i’m at work on the sea at Bermuda and there is no
  western union.
  It would be picked up by the shipping Agent which I’ve been using for
  a while and they’re very reliable. It’s Nice Doing Business With You.

  mitt svar: yeah……. or not lol
  get lost

 25. Eva Nordberg mariningenjör på en båt i Bermudas ville gärna handla en tavla av mig… Blev fundersam då vi kommunicerade på engelska men tänkte va fan! Men när jag skulle ligga ute med 3000 för transporten och inget syntes på mitt paypal-konto så antog mina ljusblå ögon en mörkare färg. Tack och lov så tänkte jag efter innan jag sprang iväg och 3000 för frakten är lite väl tilltaget… Då sökte jag på namn och adress och hamnade här;-) glad blev jag och skrev ett trevligt mail till Eva.

 26. Fick ett sms på en annons av en ”Eva”, inget telefonnummer utan bara ett namn!?

  ”Har du fortfarande detta m?@bler och heminredning till salu på http://www.blocket.se? Svar direkt till min e-post: evanord01@gmail.com

  Blev lite misstänkt och googlade lite på blocket svar via sms och hamnade här..
  Kommer nog inte sälja/svara denna Eva.

 27. Jag har mailat med en evanord01@gmail.com nu och tyckte allt verkade så konstigt. Kunde inte betala cash, utan ville verkligen betala via paypal eftersom hon är på en båt i Bermuda. Jag googlade och hittade hit. Tack så mycket för denna sida! =)
  Ger hon/han sig efter ett tag eller fortsätter de tills man säger att det är sålt eller att man kommit på att de är bluff?

 28. Håller också på att maila ”Eva Nordberg” med precis samma upplägg som ovan. Jag retas lite genom att endast önska direktbetalning i förskott till mitt konto.
  Tack för denna sidan. Synd att man inte kan komma åt detta as!

 29. Varnar för samma ”person” – Eleanor Ablett.

  Eleanor Ablett MBE
  Commander Logistics HMS BULWARK
  Crapstone, Devon, United Kingdom.
  EMAIL : Eleanor_Ablett@outlook.com

  Right now what you have to do is just make the payment of 3,000.00 sek to the pickup agent through western union,bellow is the pickup agent details you have to make western union payment to :
  Name : JUSTICE WHALEED
  Address : 42 Newington Industrial Estate,
  Crampton Street,
  SE17 3AZ, London.
  United Kingdom

 30. Försöker sälja några fönster och fick ett sms från ”Eva Nordberg”
  Bifogar min mailkonversation, ni får läsa nedifrån…

  Datum: 14 maj 2014 13:31:04 CEST
  Till: Eva Nordberg
  Ämne: Re: Building Material
  Bermuda, huh? Lot’s of engineers there bying stuff from Sweden.

  Vänligen Rikard

  14 maj 2014 kl. 12:59 skrev Eva Nordberg :

  I live in Turkey,How i wish to come and view it but am out of town
  now. Am marine engineer busy sailing,am in a ship right now at
  Bermuda,I’m satisfied with the condition of it. Email me with the
  actual price you are willing to sell it.

  Hope to read from you soon.

  On 5/14/14, Rikard wrote:
  It’s in really bad condition, the glass is broken and the frame is missing.

  Vänligen Rikard

  14 maj 2014 kl. 10:53 skrev Eva Nordberg :

  Yes…Good to hear from you, can you send me more details about the
  condition.

  Regards.

  On 5/14/14, Rikard>
  wrote:

  Hi, you texted me about my advert at blocket.

  Yes i still have the
  windows, are you interested?

  Rikard

 31. Hej, fick nu ett sms med avsändar rubrik

  ”sss”,
  Whats the las price of your Cykel.

  Svarade och fick då dessa uppgifter om paypal.

  Tyckte det verkade konstigt så googlade här och såg detta. Tack för det. Nu hade jag aldrig skickat iväg i af, men skönt att slippa undra och lägga massa onödig tid.

  Mailadressen var: Jonelatham00@gmail.com

  • hmm, jag fick sms från samma person som ville hålla kontakt via mail (jonelatham00@gmail.com).

   Personen ville veta mitt slutliga pris och bad om att få fler bilder. Dock, senare i konversationen så tyckte personen att priset var ok, och lät villig att betala (innan jag ens skickat fler bilder). Denne ville också betala via paypal för sängen som jag har till salu och jag sa att vi vanligafall tar det kontant i Sverige. Så jag frågade hur personen skulle hämta grejerna och fick till svar:
   ”I will have it pick up by an international shipping Company (shipping angent on my behalf we do the paper work) as i am having it shipped abroad and they will have liaisons with local companies in every suburb so getting to you shouldn’t be a problem.”
   Personen gav aldrig någon information om var denne var ifrån eller så.

   Tyckte de lät skumt, och ville kolla upp det. Jag har inget paypal. Men detta öppna verkligen ögonen för mig. Så jag ska säga att personen får komma personligen och hämta och vi tar betalt på plats.

   Då är det inte bara jag som fått mail av denna personen..

   tack för upplysningen!!

 32. hej!!
  Toppen med den här sidan. Har en Eva Nordgren som vill köpa ett bord och tillvägagångsättet är precis som beskrivs på sidan,tex marine engineer på väg till bermudas. har ej lämnat några uppgifter eller betalat något, men blev lite misstänksam, det hela verkade lite skumt.

  Anneli

 33. Jag satte in annons på Blocket 140610 om att sälja möbler på blocket. Fick först sms om att Eva Nordberg ville ha svar på mail. Här nedan kan du se konversationen och min kommentar!

  -Hej! Möblerna är i mycket gott skick! Är du intresserad, hör av dig snarast så visar jag dig dem.
  Date: Wed, 11 Jun 2014 01:50:13 -0700
  Subject: Re: Möbler på BlocketFrom: evanord01@gmail.com
  -Reply me back in English,Good to hear from you, can you send me more details about the condition.
  -All is in a very good condition and are you interested, please call me as soon as possible.
  -I live in Turkey,How i wish to come and view it but am out of town now. Am marine engineer busy sailing,am in a ship right now at Bermuda,I’m satisfied with the condition of it. Email me with the actual price you are willing to sell it, and i will be taking care of the pickup from you.
  -Price is 3500 Swedish kronor
  Hello ,

  I Agree with the price So i will be paying directly into your PayPal
  which is safe and reliable method of payment, because this is the only
  method i can use due to my present location. So get back to me with
  the details below :

  Name:
  PayPal Email address
  Cell Phone No.
  Total Cost of the item.

  once i receive the details i will go ahead with the payment and then i
  will contact my shipping agent for pick up after you get the payment.
  I will need your home address for the Picked Up by the Shipping agent.

  Have a nice day.

  Ovanstående är ett försök till bedrägeri! Lämna inte ut några uppgifter om dina konton!!!!

 34. Efter att har fått ett mail från denna ”Eva Nordberg” på engelska googlade jag och hittade direkt denna sida. Var för bra för att vara sant att bli av med min bokhylla på 1 timme 🙂

 35. vet inte vart jag ska vända mig med mitt mail /det jag blev nästan lurad på och som jag NÄSTAN FULLFÖLJDE.. för bedragaren lyckades NÄSTAN blåsa nån på 5,8 million dollars i Togo (vet inte ens vilket land det handlar om) men detta handlade om någon som döttt och hade samma efternamn som jag och ingen som skulle ärva honom.Blåögd o naiv o sveriges fattigaste ensamstående mamma,så tänkte jag nästa fullfölja saken..tills jag fattade att jag skulle bli utan kroner dollars eller what ever…men men…VARFÖR ÄR MAN SÅ DUM I HUVET O TROR ATT INGEN SKULLE VARA ELAK MOT LILLA DUUUUMMA MIG!!.*gråter av skam*

 36. Se upp för Dan Bort också. Liknande tillvägagångssätt men några detaljer skiljde. Jag hittar inte hans namn när jag googlar (ihop med scam eller liknande) men det hela förflöt precis som ovan, fast jag avbröt fortare. Han befann sig på ”Baltic sea” och ett shipping company skulle hämta ”the item”. Han frågade först vad mitt lägsta pris var, så jag trodde det var en vanlig invandrare, från vissa kulturer prutar man exakt så, och då är inte engelska konstigt heller kanske. När jag skrev att jag inte sänker, svarade han att han betalar det jag begär och lite till (jag begärde ett överpris dessutom). Skrev om var han var och shipping company. Och att han skulle betala via PayPal och hur jag skulle fixa konto där o.s.v. Nämnde inte ”the item” (ett trumset med renoveringsbehov, för överpris LOL).

  Jag svarade att jag bara godkänner kontant betalning på plats och uttryckte mig rätt bestämt. Då hörde han inte av sig mer.

 37. Jag har nyligen blivit kontaktad av Eleanor Ablett. Då jag säljer en soffa på blocket.
  tillvägagångssättet stämmer exakt med vad som beskrivs i inledningen. Då jag inte hade något PayPal konto skaffade jag ett och gav hen min e-mail, telefonnummer och adress. Sedan hittade jag denna sida och avslutade direkt mitt konto PayPal konto efter ca fem minuter..
  Jag har inte betalt in några pengar. Tack för hjälpen.
  Den E-mail hen använde var

 38. Same shit happened to me in Stuttgart/Germany. I’m trying to sell my iphone just now when I received a mail in German from Martina (Email:martina.freetz@yandex.com). Stupid me, I gave her my full name, name of my bank, my bank account number and my email adress. Then she wrote me an email with the adress I should send the iphone to which is
  Name: MR A. SEUM
  Adresse: 42 Bentham court Ecclebourne road London United Kingdom
  PLZ:: N1 3DE
  Is there anything they can do now with my data? Damn, I’m so angry at myself that I gave it all to ”her”.

  • don’t worry, not a big problem. She” wrote me too, also for a smartphone, also in bad German (translated by google, btw yandex.com is russian!) and I gave my email address and bank data. Nothing can be done with the data without PIN number (same procedure with ebay), but I got a lot of spam mails (with doc attachment, never opened, immediately deleted). This ”Martina” has been deleted by the webmaster of quoka.de. At least ther no danger under ”her” name anymore.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s