Om bloggen Lurendrejare

Jag har valt att skapa en blogg för att avslöja de lurendrejare, som figurerar på Blocket och andra köp-sälj-ställen. De jag skriver om försöker lura av olika säljare pengar genom att propsa på att affären görs på ett särskilt sätt via PayPal, men självklart finns även andra tillvägagångssätt.

Det hela började när jag och min man hade en bil till försäljning i maj 2011. Vi blev kontaktade av en Paul Cristea, som utgav sig för att vilja köpa vår bil. Jag reagerade på att han bodde i ett annat land och ändå var så intresserad. Han skulle skicka något sorts ”shipping company” att hämta bilen.

Det hela lät suspekt, så jag googlade hans namn. Snabbt insåg jag att detta var en mycket oseriös person och jag skrev ett kort inlägg om det i min blogg 5 söner och 1 man.

I augusti skrev jag ett nytt inlägg och berättade om hur besöksantalet till min blogg ökat tack vare inlägget jag skrev i maj. Många, många var de läsare, som kom till min blogg efter internetsökningar på ”paul cristea”.

När besöksantalet än en gång sköt i höjden och antalet kommentarer på mina båda inlägg var uppe i 40-50 stycken, så skrev jag ett tredje inlägg där jag på ett lite mer överskådligt sätt försökte sammanställa den info jag samlat på mig om Paul Cristea, som med tiden bytt både namn och mailadress flera gånger om, men som på det stora hela fortfarande skrev samma saker i sina mail och sms.

När träffarna på, och kommentarerna till, det sista inlägget slog alla tidigare rekord bestämde jag mig för att starta den här bloggen. Här har jag strukturerat upp informationen ännu mer, så att det blir lätt att få en överblick. På så sätt kan du som läsare snabbt skaffa dig en uppfattning om huruvida du själv är drabbad av en bedragare eller inte.

Det bästa vore ju om den här bloggen inte får några besökare alls, men jag befarar att det inte kommer att bli på det viset och då hoppas jag i stället att den kommer att vara till nytta för så många som möjligt!

Annonser

43 thoughts on “Om bloggen Lurendrejare

 1. Ja, det är bra att det kommer opp på ytan. Jag fick också en Marie Klein på min mail. Skulle köpa en tavla av mig, från blocket…samma förfarande som förut… western union….shipping agent…osv. Man blir lite kränkt, även om det inte hänt något.

 2. Hej idag har jag har 2 presumtiva internetbedragare via blocket. Den ena kallar sig Mohammed C Farmer och den andra Siren Jones . De kör med samma tillvägagångssätt PayPal-användarnamn önskas-mobilnummer.

 3. Jag tipsade polisen i Sundsvall och de ville ha uppgifterna som jag hade om marieklein, så jag mailade dem mina mail och konversationen vi haft mellan oss. Hoppas att det leder nånstans.

 4. Har just råkat ut för en av personerna på listan – ett skolboksexempel. Vi hann inte lägga ut några pengar men har angett min e-post/bostadsadress/telefonnummer, payPal account etc via mailkonversation. Dessutom konfronterade vi honom via mail om bevis på nätet att han/hon var bedragare. Behöver vi vara oroliga? Bör man Polisanmäla?

  • Nej, ni behöver inte vara oroliga. De använder aldrig uppgifterna de får, utan ber bara om dem för att det ska se realistiskt ut. Jag har inte hört om någon enda, som fått problem med dem pga att de lämnat ut sina uppgifter.

   Polisen kan ofta(st) inte göra något, men vissa säger att det är bra att anmäla ändå. Jag vet ärligt talat inte. Jag och min man anmälde aldrig, men så hann vi aldrig bli lurade på pengar heller. Hade vi blivit det hade jag inte tvekat.

 5. Bra sida! Fick ett mail av Marie Klein igår som var intresserad av att köpa en stol som jag har lagt ut på blocket.se. ”Hennes” tillvägagångssätt stämmer överens med det som beskrivs här…

  => MYCKET BRA INITIATIV MED DENNA SIDA!!!

 6. Jeg la idag inn bilen min til salgs på Finn, og ble straks kontaktet av Thomas Bernard. Fremgangsmåten er akkurat den samme, betaling på PayPal og henting av en shipping agent.
  Da jeg ba om tlf.nr. var det nr. fra Malaysia. Slå den. Takk for denne bloggen.

 7. Hej,

  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med skaparen av denna blogg. Hur går jag tillväga för att lägga upp min händelse? Jag utsattes för exakt liknande händelse från mejladress peterivarsson004@gmail.com. Däremot fick jag även ett sms från ”bhuvanabest”. Samma person – samma annons.

  För övrigt är detta en mycket bra blogg! Kontakta Blocket, Polisen, m.fl. Man kan samarbeta med dessa företag/myndigheter.

  Med vänlig hälsning
  Sara

 8. Hej
  kan ni kankse göra mer info ang nätdejtings bedrägerier för det verkar ha exploderat och jag tror att man kanske skämst för att ha blivit lurad och inte pratar om det. För man sitter och kanske får lite känslor för den man ser. Jag hittade en mans bild via googel, la in hans bild och sökte hittade då rätt man som va på bilden och han var lyckligt gift och ont vetande om detta. Det är mycket synd om de personer som får sina bilder stulna 😦

  Tack på förhand

 9. Har också haft lite mailväxling från Marie Klein, där hon ville att jag skulle sätta in pengar via Western Union till en så kallad ”Courier” i London för transport av en säng. Annars stämmer allt som skrivits här. Jag har ett Pay Pal konto och fått mail om att pengarna skulle vara insatta men när jag loggar in så är det inga pengar där.
  I mailet står att jag skall skicka en bekräftelse på att jag har betalt till ”Kuriren” och sedan skall pengarna finnas tillgängliga på mitt konto.
  Jag har mailat Pay Pal med kopia av de mail jag fått via ett ”falskt Pay Pal” mail.

  Skall man polisanmäla??

  Tur att man är försiktig, har fått såna mail innan när jag annonserat ut saker på Blocket men då inte svarat.

  Rickard

  • Fick just bekräftelse från Pay Pal, det är falska mail om att pengar skulle finnas tillgängliga osv osv, tur att man kollar.

   Rickard

 10. Jag tillsätta en till ”lurendrejare” på listan
  syeda rahman
  saltvägen 6
  Farsta Stockholm
  hon köpte en iphone av mig på fyndtorget,sa att hon hade överfört pengar till mitt konto,men det kom aldrig några pengar

  • Det här är inte en person som luras på det sätt, som det skrivs om i den här bloggen. Dock verkar det vara en oärlig person, om du inte får dina pengar. Polisanmäl! Lycka till.

 11. Ytterligare namn att lägga till listan, Richard Psy. Han vill köpa ett bord av mig men befinner sig ”out of state” och ska sända en pick up agent!
  Även Danniela Antonio har mailat mig och vill att jag sänder 3000 kr till en Tucak Bright i London.
  Jag blev misstänksam när två personer boendes i London ville ha bordet och via denna blogg och era varningar klarande det hela! Tack alla för att ni ta er tid att lägga in namn och varningar.

  • Hej hon den där Danniela Antonio gör exakt samma sak mot mig i skrivande stund 9 jan 22.00. Efter jag läste ditt inlägg så fatta jag direkt att detta var bedrägeri. Tack sprid ordet vidare!

  • Det är jättelänge sedan du skrev den här kommentaren, jag har inte uppmärksammat den förrän nu. Vad tråkigt att höra att du tror dig känna igen din son som bedragare i historierna här i bloggen! Adressen har uppgetts i ett fall, så det verkar som du har rätt i dina misstankar. 😦

 12. Hände precis i sekunden nu. Nutt namn: Isabella Harry.
  Exakt samma visa. Säng som ska shippas till England. Western Union, 3000 kr extra som ska betalas till transportbolaget via western union.

  Never ending?

  GRYM BLOGG!!

 13. 2013-05-28 Här är hans/hennes nya namn för bedrägerie:
  Mrs Anita Anton
  33 Clarendon Road,
  London N8 0NW,
  United Kingdom.

  hon försökte lura mig med. Hon var engeneer på Bermuda och skulle skicka också via luraPal pengar ;-).

  det blev inget business.

  ifall ni får ett sms från: 24632435 eller anita_anton@live.com

  Lycka till er alla! en väldigt uppskattat Blogg. fortsätt att hjälpa varandra.

 14. bara kort om kommentarer, till administratören: vänligen sortera efter inlägg så att folk kan se det senaste som hänt så hittar man snabbt hjälp tack

 15. michealpaul40@gmail.com bör ni akta er för. Blev kontaktad igår och efter mycket lovord skulle jag tillslut betala frakt till Canada på 8600kr. Fick världens seriösaste mail från paypal om han betalat in pengar och hela visan. Men blev misstänksamt och ett sätt som var väldigt effektiv för just mig var att vidarebefordrande mitt paypal bekräftelsen till spoof@paypal.com. Dom svarade snabbt med att det var en bedragare. Hoppas innerligt att han åker fast. En mycket bra blogg för övrigt må jag säga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s