Rekord – igen

Efter ett par veckor med lägre aktivitet i bloggen, så slog den alla rekord i går med 391 besök.

Jag föreställer mig att de som 1) blir misstänksamma 2) sätter sig och googlar och 3) hittar fram till den här bloggen bara är bråkdel av alla de som faktiskt blir kontaktade av de här bedragarna. Om det stämmer måste det innebära att många hundratals säljare får såna här scam-sms/mail varje dag?!

Annonser

4 thoughts on “Rekord – igen

  1. Japp, Marie Klein är fortfarande i farten. Hon ”ville köpa” mitt badkar idag… Tack för att den här bloggen finns!

    • Hej, kan bara bekräfta. Lade ut några stolar på Blocket för två dagar sedan och har sedan dess haft dialog via mail med ”Marie Klein”. Jag kollade som tur var upp hennes namn på nätet och fann denna blogg som jag nu är väldigt tacksam för. Vet inte om det finns andra sätt att varna folk om dessa bedragare?

  2. En kille som är sjöman vill köpa vår segelbåt, han skickar 20000 extra för transporten som vi ska betala via Western Union. I förskott, för pengarna är låsta tills de får Western Union-kvittot…
    Personen kallar sig Pedro Vicente, pmnv1@live.com. Pengarna ska (skulle) skickas till Spencer Wayne, 6B Albert Road, Old Colwyn, Colwyn Bay coumty, LL29 9TE, UK.

    Vi observerade en sak som triggade misstankarna. Det påstådda mailet från Pay Pal som bekräftade att pengarna kommit men var temporärt låsta tills WU-betalningen gjorts, kom inte från någon@paypal.com, utan från ”paycustomerservice@emailaccoumt.com”. Lägg gärna till det i listan på misstänkta adresser.

  3. Jag har lagt en länk till denna sida från min ”Annonsmarknad för kameror och kringutrustning”-sida på FaceBook.. Hoppas att ni får någon träff därifrån.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s