Nytt sätt att luras?

Jag fick en kommentar för ett par dagar sedan, där en person berättar om ett nytt (?) sätt att försöka lura till sig pengar. Så här skriver hon:

Finns ytterligare en bedragare som kallar sig Kenneth More, han raggar upp kvinnor bland annat på sajten badoo. Där kontaktade han mig, väldigt kärleksfull man som efter ett tag hamnade i knipa nere i Nigeria där hans båt var (jobbade som marine engineer) men har blivit strandad utan pengar och vill att man ska hjälpa honom att komma åt hans pengar i UK en bank vid namns First United Star Bank. När inte det funkar vill han att man ska skicka pengar till honom via Western Union. har två tel nr till honom +2348070628516 samt ett i england +447035931237.

Någon mer som råkat ut för honom?

Det förstnämnda telefonnumret hör hemma i Nigeria, att döma av landsnumret.

OBS!!! EDIT 12 januari 2013:
En ny kommentar tipsar om följande forum, där det finns mängder av foton på scammers: http://www.romancescam.com/.

Annonser

55 thoughts on “Nytt sätt att luras?

 1. Har en liknande man som kontaktade mig på badoo, han jobbar som engineer på en oljeplattform i Negeria, han är otroligt kärleksfull och sänder många fina dikter och förklarar sig vara en man som har blivit sårad av sin före detta flickvän..Han chattar varje morgon och varje kväll, för mellan 10 och 18 så jobbar han..Jag har pratat med honom nu i ca 3 veckor, han bor i london och hans mor bor i danmark, då han är halv dansk/engelsk..Hans mor har nu insjuknat och behöver en operation som han inte har pengar till och hon befinner sig i London, Han jobbar 3 veckor och är ledig 4 veckor och vill då låna pengar till denna operation som skall betalas tillbaka den dagen vi träffas, som tydligen blir i Köpenhamn.. Då man inte har dessa pengar vill han ha hjälp att skicka ett mail till hans bank som är First united star bank. Jag har mycket mer att berätta, men fortsätter att prata med honom för jag uppskattar inte denna typ av bedrägeri. Jag kommer på mitt sätt att ge lite igen..Hans namn är Scott John,,,och är från London

  • Du får gärna höra av dig till mig, har också haft kontakt med en man fast ett annat namn. Känner igen mycket av det du skriver, har ”pratat” med honom i några månader nu. Också morron o kväll. Han hade också blivit sårad av sin flickvän. Fast han sa sig komma från Colorado.

   • Hej. Har han skickat några bilder på sig. Och vad skulle denna man jobba med. Jag har flera bilder och Tel nr. Han skickar väldigt fina dikter och brev. DJupa och kärleksfulla. OM du vill veta mer så hör gärna av dig. Mvh Anna

    • Ja, han har skickat bilder på sig. Han ansvarar för att motorn i det lastfartyg han jobbar på fungerar. Har också telenr. Skriver väldigt fint och kallar mig ofta för ”sweetie”. Snälla hör av dig till mig också, för det här är inte klokt. MVH june

     • Ok. Kan du beskriva korten. Finns det något med han söker vattenpipa eller på ett kontor med do vit hjalm på huvudet inne på ett kontor. Har du frågat om att få se passet eller Id kort. Eller du kan skicka dom till mim mail. Annamia65@hotmail.com på kan Jag genast säga om det är han. Anna

      • Jag har en bedragare som ska invadera mitt hem med amerikanska armen o arrestera mig och min familj hot.

       • Hej,
        Sluta prata med honom!
        Ju mer du försöker att få han att ändra på sig ju mer kommer han att hota dig.
        Du kan få dras länge med såna äckel men sluta prata med honom.
        Finns tyvärr inga andra bättre alternativ.
        Allt gott till dig och stå ut, det finns en ände på det 🙂

    • Hej Anna, jag skulle behöver din hjälp. Jag fick bilder av två män som försöka och försökte lura mig.

   • Vill också varna för män som kommer in på din facebook-profil och har sett ditt foto. Skriver fint till dig. Sen startar en intensiv kontakt. Sätter också ut ett fint och trevligt kort. Låter seriös. Om ngn annan känner igen sig så hör gärna av er till mig.

    • Jag känner igen mig… pratar med en nu… och har skickat pengar tråkigt nog… vill ha ett toto på honom som han ser ut nu men han skyller på internet han är i Nigeria och jobbar nu har en son i london som heter Kelvin och är 7 år.. har en nanny är ursprungligen från Califonia. han säger att han vill ha pengar till sin hotell räkning för han har en flygbiljett till Sverige nästa vecka….jag har skickat honom 14800 kr …. han är så bra på att få fram känslor, bedyrar att han älskar mig och ska komma nästa vecka… men jag tror inte han kommer… eftersom det finns för många frågor som jag inte får svar på .. är det någon som känner igen sig han heter Patrick keller på facebook bilderna han lägger ut är nog inte hans.

     • Snälla, skicka inte mer och dom är fantasiska att få fram känslor hos en. Jag som sagt var skickade allt jag hade (37000:-) Om du har FB så klistra in: https://www.facebook.com/anderson.marvin.39?fref=ts och kolla om det är han. Min sa likadant, pengar till flygbiljett och hotell och har en son John 8 år men bor i England. Kolla även på John Sweetness på FB. Men skicka inga pengar, snälla…

    • Jag fick en sådan kontakt för några veckor sendan, Han hette Brett Rusell o var från USA,men hade ett italiensk ursprung.,befann sig i Grekland o jobbade som elingengör. Han var änkeman sen 8 år o ensam med sin 12 åriga dotter (mamman dog när dottern föddes) Har foto, väldigt intensiv o jag ljög ihop en historia o mejlade ett tag. Men han ville att vi skulle ha telefonkontakt,jag sa min telefon var trasig. Bad att han skulle ta ett kort på sig själv där i Grekland men han hade ”ingen kamera på telefonen”. Min syster har råkat ut för 2 st liknande en hette Kevin o en hette Alvin. Tyvärr hann hon skicka pengar till Alvin. Hon har polis anmält båda men polisen har lagt ner ärendet trots att hon har så mycket info, telenr,kontonr,osv. Dom har bara vidarebefordrat allt till nån central enhet.
     Vet inte hur jag ska kunna infoga foton på Alvin o Brett för jag har foton på dessa. När jag avslöjade för Brett att jag visste att han var en bedragare så önskade han mig ett bra liv o att han var ledsen för att jag sårat hans ärliga avsikter o så blockerade han mig från sin facebook sida(som end.hade 4 vänner).

  • hej! har precis okså blivit utsatt på precis samma sätt,också på sajten badoo, en kärleksfull man som säger sig ha en dotter på 8 år hamnar i nigeria, blir ” rånad på alla sina pengar,säger att han jobbar som byggnadsingenjör, har sin dotter med sig, som tydligen blir skjuten i magen. behöver pengar till hennes sjukhusvistelse. begär 1000 euros. som tur var betalade jag inte det. han kallar sig craig leonard . hade pratat med honom i ca 2 veckor. han vill ha pengarna överförda på western union bank.

 2. Ping: Uppdaterat igen |

 3. Hej
  Jag har via spray och nu Badoo blivit försökt till scam 3 gånger nu tror jag det är en till. Också från badoo, säger sig heta Wayne Gateway och har en dotter ( som jag har fått bilder på ), han är en art dealer och är nu i nigeria för att handla. Nu helt plötsligt har han hamnat i knipa då jag såg att hans biljett blivit avbokad då han inte betalat. Han säger att hans client i England Manchester kan skicka 15000 pund till mitt konto och jag tar ut pengarna och skickar via western unionen!! Jag har sagt nej. Det som e jobbigt är at than säger sig ha med sig sin dotter. Jag hade kontakt med han för ett tag sen men eftersom han aldrig svarade så tog jag bort han. Hade en man som kallar sig för James Smith på badoo från New York Haven , säger sig vara soldat i Afgahnistan, denna man som är på bilden heter James Smith är lyckligt gift med en kvinna i Colorado och har ett barn på 3 år, jag fick info om att han har ett barn på 7 år modern dog av överdos alla som tagit kontakt med mig har sagt att modern har dött. Jag anmälde James Smith profilen till Badoo 4 gånger !!!!!!! han är fortfarande kvar men jag ringde till ID THEEFT i USA en hotline och anmälde detta. Tror han har jamessmith667@yahoo.com men är inte riktigt säker kan vara en 0 framför första 6an.

  Jag tror nu att jag ska ta bort denna Wayne Gateway, han har waynegateway@rocketmail.com han ringde mig på ett nr som är: +2348053408688 och +44 70450709079. Han menar på att det sista är hans mobilnr men får aldrig mina sms ?????? Det lustiga var att när jag anmälde james smith så dök helt plötsligt Wayne upp!!! jag sa till han direkt att ja ginte litar på han om han inte öpnar cam och det gör han aldrig. Är det ngn annan som känner igen detta?

  Tack för denna sida jag googlade och fann denna. Ni som ansvarar för denna sida kan ni inte ta kontakt med baddo och be dom stänga ner sidan och göra om så det blir mer säkert ?? detta är inte klokt. Jag har hört mycket om män som blir kontaktade från kvinnor som e scam men har aldrig varit med om detta. För mig nu blir det ALDRIG en dejtingsida igen jag litar idag inte på en man av många grunder lovar det är inte bara utländska män som lurar.

 4. Hej igen alla ja akta er för ngt som heter Ukasch som de vill att man ska köpa för dom så de kan ringa. Det är ngt program som kan blockera hela datan för dig och polisen hade gjort ngn kommentar om att inte göra ngt, så det är ytterligare ett sätt att bluffa ngn på. Har nu gått viader med ”Wayne Gateway” för att se vad han kommer göra, jo han har bett om att hans pengar ska skickas till mig sen ner till han. Nä rja ginte gjorde det började han med att han behöver 500 dollar det gick helt ner till 200dollar och nu ukach ….. samt att han håller sig undan några dagar.

  jag har tagit bort min profil på badoo och andra sajter jag orkar inte med detta.

  kram på er stå på er sträck på er våra kärlekar kommer de å på ngt sätt men ett annat sätt ….

 5. Hejsan! Ni är inte ensamma att bli lurade av den mannen Kenneth More. Men nu skulle jag vilja ha hjälp att sätta dit honom! Finns det någon som kan hjälpa mej med det?

 6. Hej är det någon som fått mail via facebook från en som heter Patrick Keller…. Jag chattar med en nu men det låter som han är ute efter mina pengar….. är orolig när jag läser det här han säger sig ha en son i England vilken jag pratat med sen är han nu I Nigeria och ska starta ett jobb där som bro byggare men det strular med han bank kort? hjälp mig är ni snälla och berätta om det är bluff.

 7. idag fick jag kontakt med en som råkat illa ut som jag. Tacksam för samtalet. Jag trodde det bara hände mig men nu ser jag att det finns många kvinnor som råkat ut dom också….
  Så jag känner mig inte ensam längre…. jag skäms för mig själv att jag varit så dum…
  nu är det bara att ta sig samman och göra något åt saken. Sopa upp resterna som är kvar av en…. Jag måste ta hjälp och det gör jag imorgon. Tack för stödet idag. vet inte om du vill jag ska säga vem det är men du vet att jag menar dig. S.

  • Det kommer att gå bra och är det lite stöd du behöver så bara ring. Det är riktigt hemska människor och vi är inte dumma innerst inne när vi skickar pengar utan det är ju vi som bryr oss och tror vi gör något godhjärtat. Vi kämpar på och varje kvinna eller man vi kan förhindra att göra detta är en seger. Kram S

 8. Hej…Kan meddela att jag hade kontakt med han i augusti då med namnet Moore John och han jobbade i Nigeria på en oilrigg och behövde pengar till sin sjuka mamma…Till hans ilska så ringde jag och kollade med det sjukhus som hon skulle ligga på och hon fanns inte där…för han hade inte pengar att betala hennes räkning där nere och ville ha hjälp till den på 3500 pund…Han sitter i Nigeria och jobbar från ett internet kontor som specialiserat sig på scame….går att kolla med IP adressen om han skickat mail…Men han är inte ärlig och existerar inte i verkligheten, pass är förfalskat och id kort lika så..då jag krävde kopia på dessa innan pengar sändes….

  Så sänd inga pengar ..Inte till han eller någon som överhuvud taget ber om pengar över nätet..alla dessa män är scame, dock otroligt skickliga sådana..men fortfarande scame..

  Kan också meddela att de flesta som utger sig för att jobba inom den amerikanska militären eller i nigeria är scame män…Har under den sista 6 mån haft kontakt med ett tiotal och alla har efter mindre än 3 veckor bett om pengar på ett eller annat sätt…
  Lycka till Anna..

 9. Man kan undra varför dessa män måste hålla på och scamma och förstöra för oss kvinnor som verkligen vill hitta seriös kärlek!

  • Går det inte att dela fotografier här på dessa män? Det här är inte klokt egentligen! Hur ska man kunna hitta fakta om ett foto är förfalskat??

   • Ja, det hade varit bra om man kunde sätta upp foton på dessa män. Men så fort dom börja fråga om pengar så ska man verkligen tänka efter. Oftast är dom mycket välställda och har ett kreditkort som inte funkar. Nja, jag köper inte den frasen längre då jag är helt luspank pga av det och inte nog med det, han fortsätter att skriva och ringa för att tjata om mer.

 10. Finns det ingen som känner igen namnet Edwin eller Ed Miller?? Från Colorado men nu i Nigeria. Snälla svara om någon vet något, försöker på alla sätt leta själv men har inte hittat honom någonstans.

 11. hej.. har råkat ut för en adolf benito på badoo. där kallade han sig xoxoxo, Han har två döttrar, skild sedan 10 år, övergiven av sin fru. Påstår sig jobba som läkare i Afghanistan, med döttrarna i England. Han har även skickat bilder på dem. Nu påstår han att han behöver låna 10 000 till sina döttrar, då han blivit rånad och överfallen i Afghanistan. Han skriver kärleksfullt, men blir arg när man förhalar det hela… ett Nigeria nr gick fram av misstag: +234 708 7762521..
  Någon som känner igen sig.

  Mig får han INGA pengar av

 12. Nu har jag fått kontakt med en kvinna i Ohio, USA som också haft kontakt med den s.k. Edwin eller Ed Miller från Colorado. Så vet ni om någon mer har kontakt med honom att han är inte sann, har sagt olika saker till oss förutom hur han började kontakten på fb. Det var exakt samma ord!

 13. Min syster har råkat ut för en bedragare som påstår sig vara från Brooklyn i New York, han kallar sig Alvin Nelson är änkeman efter att hans fru dött tragiskt o har en son. Min syster är ett Jehovas Vittne o han svarade på hennes kontaktannons där o påstår sig vara ett vittne. Han har åkt till Egypten för att köpa upp stora klockor, har haft problem med banken o får inte ut sina pengar, har åkt vidare till Nigeria o befinner sig där nu, har råkat ut för diverse sjukdommar o nu sist var det Malaria. Bekräftelse om att han inte är ett vittne har kommit men min syster är helt bortkollrad av honom o tror på honom. Hon har skickat pengar. Han har skickat många foton, men inga nya, han påstår att han inte har nån kamera o inte nån kameramobil just nu. Han har skickat bild på pass. Men aldrig skypat. Skriver från olika internetkafeer eftersom han inte har nån dator med. Nu har han dessutom fått problem med visum o polisen har beslagtagit hans klockor så nu behöver han mer pengar. Har visat min syster dessa sidor o många andra men hon tror fortfarande på hans vackra ord o allt det han skriver. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.
  Hon har inte några pengar,hon är en fattig änka o det känns hemskt att hon lånat pengar för att skicka till denne bedragare. Han har varit på resa snart i 3 mån. nu o bara råkat ut för än det ena o än det andra. Hjälp vad gör jag?

 14. finns det någon annan som har råkat ut för Gareth williams bor i birmingham och har en dotter,befinner sig nu i spanien och kreditkortet funkar inte…tror inte på honom och skulle inte skicka pengar alldrig alldrig..

 15. Är det någon som har via Badoo eller någon annan sajt, kommit i kontakt med en Luis Sean Nugent från Staten Island New York? Han säger sig vara Sergeant i US army och är nu belägrad i Afghanistan. Han vill komma till mig hit till Sverige men behöver ”lösas ut” med en summa på 2500$?? Snälla någon som vet eller har råkat ut för honom, väldigt ”kärleksfull” man.

  • Ett år har gått sedan jag blev helt luspank av Marvin Anderson, scammer från Nigeria. Fick häromdagen ett mail från FBI Investoregator som skulle betala tillbaka mina pengar. Det var felstavat, kom från en outlookadress, dåligt formulerat. Jag bad dom ärligt talat dra åt…fick svar med ännu sämre stavning att jag var oförskämd när dom ville så ”väl”. När det finns dessa sidor där man kan läsa om olika öden och undringar om det kan vara en scammer eller kanske det är kärlek i alla fall. Nej och åter nej, betala ALDRIG till någon som du aldrig träffat. Står tom på Western Union blanketten. Jag har idag varit och köpt ett matpresentkort till en ensamstående kvinna med 2 barn och har inga pengar till julen.. Kändes bra och jag önskar alla er en fin jul med riktig kärlek och närvaro ❤

  • Jag har kommit i kontakt på Badoo, med en Carl Walker! Han skriver om sig själv ”am also a Major in the U.S army but am now in Afghanistan for peace keeping mission and i will be coming back home soon.. Ville ha pengar till sina barn, men fick alldrig dom av mig.JA, väldigt ”kärleksfull” man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s