Ny lurare igen (9 juli 2012)

Jonas Smithson (smithsonjonas2@gmail.com) är på hugget i dag! Jag har fått info om namnet och mailadressen tidigare, men just i dag har han uppenbarligen gjort en drive och kontaktat många säljare.

Smithson är en bedragare!

Smithson is a scammer!

Annonser

57 thoughts on “Ny lurare igen (9 juli 2012)

 1. Finns ytterligare en bedragare som kallar sig Kenneth More, han raggar upp kvinnor bland annat på sajten badoo. Där kontaktade han mig, väldigt kärleksfull man som efter ett tag hamnade i knipa nere i Nigeria där hans båt var (jobbade som marine engineer) men har blivit strandad utan pengar och vill att man ska hjälpa honom att komma åt hans pengar i UK en bank vid namns First United Star Bank. När inte det funkar vill han att man ska skicka pengar till honom via Western Union. har två tel nr till honom +2348070628516 samt ett i england +447035931237.
  Någon mer som råkat ut för honom?

   • Han har jag råkat ut för…kallar sej bl a för Kenny på Badoo. Nu är jag fullt medveten om att de flesta som skriver till svenska kvinnor på engelska, förr eller senare visar sej vara Romance scammers. Lätt att googla på deras bilder och få fram vem personerna på fotona egentligen är. Har dock inte fått fram någon träff på Kenny och han har varit mycket skicklig i sitt tillvägagångssätt. Inte lik de andra, inget romanstjafs osv, bara rent kompissnack…men nu kom det…hans dotter hade blivit hastigt sjuk…9 år nu och har haft leukemi sen hon var 4 sa han och själv jobbade han i 3 veckor med service på oljepumpar i Iran och nu fick han inte kontakt med sin bank för att kunna betala dotterns läkarvård…eller hur!! England har minst lika bra sjukvårdssystem som vi har här i Sverige. Ville att jag skulle maila banken och be dom kontakta honom…gissa vilken bank…japp, FUSB. Nästa steg hade väl blivit att han vill ha pengar. Tur man har skinn på näsan och inte är så lättlurad. 😀 Jag har satt lite i system att avslöja dessa scammers…det roar mej att skriva på engelska och snacka med dom och dra ut på tiden (kanske räddar någon annan kvinna från att drabbas av dom undertiden) för att sen drämma till med släggan och skicka länk till bilderna som dom lagt ut på ”sej själva” Det brukar bli knäpptyst och jag får mej ett gott skratt eftersom jag vet att dom spenderat veckor på att ”förbereda” mej med sitt romanstjafs hit o dit! Vem lurar vem tro!? 😀 Nää, se upp därute…inte lämna ut några privata uppgifter och definitivt inte skicka några pengar!

  • Jag har råkat ut för en bedragare som kallar sig GARY WILLIAM och är på sajten badoo. Han är egen företagare i olja branschen, hög utbildat, ensamstående med ett barn, dotter som bor hos mormor efter moderns död..bla..bla .Just nu befinner han sig i Nigeria ditt han flög från England och där tappade han plånboken. Han hade kontaktat mig en gång från England +441224459481, och två gånger från Nigeria +2348125447263, och +2348123316988. Ville att jag skulle skicka honom 500 Euro. Jag hade kollat upp honom, så han finns även på andra sajter bland annat
   tyska.
   Någon mer som har blivit uppraggad av honom?

 2. Ping: Nytt sätt att luras? |

 3. Har blivit kontaktad via en annons på Blocket där han vill att jag skall lämna mina uppgifter för betalning via Paypal sedan kommer hans ”transportör” och hämtar gejerna för vidare leverans till England. Har fått exakt samma svar från magnus.coleman@gmail.com

 4. Hej…Har under dom sista månaderna varit i kontakt med 2 olika som försöker sig på att dupera kvinnor på badoo…Den ena är Scott John och jobbar på en olje plattform i Negeria…Hans mamma är sjuk och behöver omedelbart vård och han har inga pengar..Han vill ha hjälp och då också via banken First United Star Bank…Den andra är en sk sergeant i armen staionerad i Iraq och skall snart pensioneras, får en stor summa given till han där nere och vill efter ett antal veckor att man skall ta hand om dessa pengar för han vill starta ett liv med en här. Dessa pengar skall skickas med en Diplomat vid namn Mr Mohamned Hassan…Och hans namn är Henry Davidson…På vägen fastnar han i tullen och behöver hjälp med olika stämplar annars blir väskan fast där, och han vill ha ca3500 euro..för att fortsätta transporten av denna väska…Så dessa är aktiva vet jag på Badoo..

 5. Hejsan! Jag har kommit i kontakt med en man på badoo, även denna man och är jätte romatisk,. Fast i detta fall så skriver Andreas Rodriguez som han då säger att han heter, att hans dotter bor i Nigeria. Har inga pengar till böcker o mat. Han ville att jag skulle sätta in 700 dollar, o pengarna skulle sättas in på ett konto som tillhör Ochoja Ogennevwede. känner på mej att det är något lurt med detta, fick kontakt med honom igår, Och idag redan ber han om att jag ska hjälpa våran dotter som han säger. Och han bedyrar sin kärlek till mej som rena dröm mannen.

 6. Hej, har blivit lurad på 37000:- av en som heter Marvin Anderson. Har nu hittat 4 profiler på Badoo och nu hade han ändrat till Marvin Nice på FB. Han är Engelsman, jobbar i Nigeria (Chevron Oil Company)och har inte access till sitt kreditkort. Han har en på son 8 år och en sjuk mamma i England. Han blir då sjuk i Nigeria och vill att jag skickar pengar (som jag dumt nog gör) Sen vill han komma till mej i Sverige men vill att jag får tillgång till hans konto i First United Ranking Bank. Jag ska då få in 15000 Pund och skicka detta till honom via Western Union. Under tiden så ska det skickas avgifter och skatt för at transaktionen ska genomföras. Det sista som mailas från banken är att vigselcertfikatet måste visas innan pengarna betalas ut. Jodå vi skulle vara gifta när jag började skriva till banken. Han ser mycket bra ut och snärjer in en i vackra ord och bevis på hur mycket han älskar en. Jag gjorde slut med min pojkvän bara efter 1 veckas chatt med Marvin. När jag den 22 Dec står med halva min lön kvar och inga julklappar eller mat eller räkningar är betalda då får jag en otäck känsla att detta inte är bra. Jag har polisanmält honom och ska byta konto för det lämnade ut till hans bank. Hans mailadress är: andyxx48@yahoo.com och telefonnumret han ringer ifrån är 002348053839307 (Nigeria). Har även hittat Kenneth More på FB. Gå in på Marvin Nice, han har en vän John Sweetness och han i sin tur har Kenneth Moore som vän. Och jag varnar alla, betala aldrig några pengar till dom.

  • Känner så mycket igen mig själv. Jag skickade också en massa pengar och kan inte förstå varför . Hur kan man vara så lättlurad. Jag polisanmälde Kenneth more men fick i dagarna besked att man inte kan göra något från polisens håll.
   Hör gärna av dig !
   Carina

   • Jag har blivit lurad på 4000 kr en gång av en man, Gary William…som det har visat sig att han använt foto på en amerikansk modell.Har tagit kontakt med modellen och han berättar för mig att detta har pågått sedan 2008. Han hade gjort anmälan hos FBI, men de kunde inte göra något.
    Bea

    • Kan man inte publicera bilderna som dom använder . För man är ju så lättlurad. Hur fick du fram vilken modell det var?

     • Det krävdes lite tid, men jag hade googlat Gary William, så hamnade jag på en tysk sajt
      http://www.anti-scam.de, och där hade publicerat hans foto med frågan om någon kände igen han. Jag fick till svar att det var ett foto på den amerikanske modellen. Sedan har jag kollat på andra sajter och det hade visat sig att många andra bedragare utnyttjar hans foto.
      Modellen heter Mark J Paynter.
      Googla på han då får du fram hans web sidan med hans fotton.
      Bea

      • Har kollat på Mark J Paynter men det är inte Marvin Anderson, Marvin finns på FB under Marvin Nice. Han har ringt ett på ggr nu och senast i morse. Jag skrev att jag vill inte prata med honom utan sa att han ska maila om vad han vill. Jodå visst skrev han fast det var inga vackra ord utan han var riktigt arg och uttryckte sig så också. Han är så irriterad då jag hittat så mycket på honom och påtalat detta också i mail och messenger och Badoo. Jag ska inte ta kontakt mer nu för jag måste bearbeta och acceptera att jag måste börja om på ruta 0 igen. Men jag gör det med min pojkvän och mina systrar som ställer upp och stöttar. Det är inte bara förlusten på pengarna som är surt. Det är förnedringen, noll respekt, och känslan att något lurat mej och det på bekostnad av känslor som blommade upp.Men jag är jätteglad att jag inte är ensammen om detta. Att det inte bara jag som gjort denna dumhet. Susanne

       • Jag kollade också på paynter och det är inte Kenneth more heller. Inte heller den Kenneth more som var kompis med sweetness på fb.
        Jag fick idag ett sjukt samtal från Kenneth more att han hade tagit en prenumeration på dejting sajten twoo och använde sig av mitt mobil nummer. Han blev helt galen när jag inte ville skicka lösen ordet för att han skulle kunna verifiera kontot. Hur fan orkar dom och jag undrar hur många vi är som blivit lurade

      • Skickade du över foto och frågade?? Har ju också bild på en person som jag så gärna vill se om det verkligen är den han säger sig vara, känner varningsklockor och försöker på alla sätt ta reda på fakta.

      • Kollade båda sidorna du tipsade om men hittade inte den jag söker, men det han skrivit är så likt de andra med bara små ändringar lite här o där.

  • Det var en Marvin Nice som skrev till mig på badoo för några dagar sen. Svarade aldrig eftersom jag kände igen namnet. Chattade först med en man som hette Lowe Smith som påstod sig va militär och jobbade för fred i Afghanistan. Han sa att han hade en son på 3 år och mamman hade dött vid förlossningen. Som tur var förstod jag rätt snart att det var nått som inte stämde. Anmälde honom och skällde
   ut han i ett mail sen har jag inte hört nått. Fy fasen säger jag bara att det ska finnas såna okänsliga människor. Men passa er alltså för Lowe Smith och Marvin Nice.

   • Härligt Karin :),får man fråga om det var här du hade sett namnet Marvin Nice? För i så fall har vi lyckats lite grand. Han skrev till mej härom dagen och var så ledsen för jag lämnat honom. Jag sa att det blev för många Marvin för mej. Han svarade att jag skulle glömma det och att vi skulle gå vidare med att vara lyckliga ihop. Han tom började med Hi Dear, how are you? Vad svarar man? Det är bara några dgr fram tills lönen och jag har verkligen klarat min månad som varit helt bankrutt. Med på resan har jag lärt mej att hushålla med allt och haft en underbar pojkvän och vänner som stöttar hela tiden.

   • Tänkte på en sak det här bolaget chevron oil som dom säger att dom jobbar på, har dom en aning om att dom utnyttjas för detta?

 7. Det känns som det är en liga och att dom har en mall manus dom går efter. Hoppas att inte fler går på deras vackra ord och falska bilder

  • Då ringde han igår igen Mr Marvin o bedyrade att det är han på bilden. Han har nu då sålt allt han kan inkl sina kläder (wow) och vill komma till Sverige men…behöver bara 500 pund. Detta säger han gråtandes. Märkväl, jag har mycket tydligt sagt att jag vill han ska försvinna o jag hatar honom o lovat honom att följa med honom så långt att jag är säker på att he will burn in hell.

    • När Marwin ringer dig är det från dolt nummer då? När Kenneth more ringer mig är det från dolt nummer, i och med att vissa myndigheter i Sverige har dolt nummer så svarar man ju. Annars kunde man ju sluta, jag har sagt till min att han kan fara till helvetet han med men trots allt återkommer han. Gjorde sig till och med besväret att ringa vid tolvslaget på nyår .
     När jag läser om alla som scamar blir jag rädd och fortsättningsvis har jag släckt ner de sidor jag har haft på nätet.

   • Bara 500 pund det är precis vad Kenneth more också behöver. Det låter så enkelt. Jag hatar mig själv för att jag gått på allt och att jag satt min familj i problem då jag inte kan betala räkningar.
    Vore så skönt om polisen kunde göra något.

    • Håller med dej Prosit då man skadar sina nära och kära. Marvin ringer både från hemligt nummer och ett visat nummer från Nigeria: 002348053839307. Har även hittat en ”ny” vän på hans FB sida som jag skrev till och varnade henne för honom. Pratade även med en borttagen ”vän” till honom för ett tag sen och hon hade aldrig skickat några pengar. Detta nät måste vara riktigt stort då jag tror att dom även är på Twoo också. Svenska polisen kan inte göra något då detta sker i Nigeria

     • Blir så arg och less och trött. Twoo var den sajten Kenneth ville att jag skulle betala åt honom. Idag har jag anmält hand fb sida eftersom han publicerat ett foto på mig där

      • Ja, sånt också, jag har skickat många kort på mej till Marvin, synd 😦 Ha det bra så hörs vi när mer uppgifter kommit in som vi delar med oss. Synd att denna sidan inte är länkad till Badoo och Twoo. Då hade det inte varit lika lätt för dom hemska människorna. Min syster sa till mej: Du får välja, antingen pengarna och inga vänner eller vänner och fattig. Ha ha, det blev det sista

      • Hello pretty,if beauty was to have a face it definitely will be yours,u look so charming and your beauty is a reflection of the beauty of your heart.i saw your profile and I was so astonished.I am Macdonald Gary an American and a businessman by profession,am fun to be with and very down to earth and some people think am funny but u will be the judge of that.Anyway I will really like to know you better,please if you are interested you talk back so that we can mail ourselves always so we get to know each other better my yahoo IM is macgary70 at ymail dot com i will really love to hear from you because it is an honor coming in contact with such rare angel.Have a lovely day. no games i mean this. MAC

       Det är ett typiskt ”nigeria-brev” från Badoo, som jag har fått till en början..

       • Jag har anmält Kenneth more’s Facebook sida och bett dom plocka bort en bild som han publicerat på mig på hans sida . Men dom gör det ej. Ringde honom faktiskt och bad honom själv då säger han nej det är det sista minnet jag har kvar av kvinnan jag älskar och du kan inte tvinga mig att ta bort den från min sida. Han låter ju fortfarande sjukt trovärdig….. Hatar det här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s