Aftonbladet skriver om ny bedrägerivariant

Aftonbladet skriver i dag om ett annat sätt att bli lurad på, än det jag skriver om i den här bloggen. Jag kommer att göra en sida med samlad info om detta.

Bedrägeriet Aftonbladet beskriver går ut på att man får ett sms från ett utländskt nummer. Avsändaren påstår sig ha en syster, som är intresserad av det man har till salu på Blocket, och ber en att maila nämnda syster.

Kort efter att man mailat systern – som naturligtvis inte existerar – får man ett mail från Blocket. Tror man, vill säga, det kommer förstås inte därifrån. I mailet meddelar ”Blocket” att de upptäckt att man betalat in för mycket för sin(a) annons(er). För att få tillbaka överskottet ber de en att klicka på en länk och fylla i sina kortuppgifter, så att de kan sätta tillbaka pengarna.

Allt detta är ruffel och båg! Bedragarna är ute efter dina kortuppgifter för att sedan kunna använda dem och dina pengar.

I artikeln finns ett antal bra råd på hur man kan skydda sig mot så kallat nätfiske eller scamming eller nätbedrägeri eller… kärt barn har många namn, som man säger. Fast i det här fallet är det inte särskilt kärt!

Aftonbladets artikel: Bedragarnas nya bluff.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s